Dredsen 2022

Onsdag d.21/9
Så kom dagen hvor vi i rejseklubben skal på togrejse til Dresden og Spreewald. Det er en ny måde at rejse på og vi var meget spændte.
Best Travels Guide tog imod os på Københavns Hovedbanegård kl 6:50 ,hvor vi fik udleveret vores billet og pladsreservation i toget. Nogle af os havde lidt mad og drikkevarer med i toget, der var en dog en salonvogn hvor også kunne kæbe lidt til turen. Turen gik fint med et par stop undervejs, kørte igennem det lidt flade Nordtyskland og ca kl 12:50 i Hamborg ,hvor vi skal skifte tog til Dresden.  Vejret. Var skønt hele vejen til Dresden, hvor det så regnede da vi skulle over i vores bus.
Ankomst til hotel Leonardo kl 17:30. Vi får anvist vores værelser som er pæne og hyggelige med fint badeværelse. Efter lidt afslapning og omklædning mødes vi i spisesalen til aftensmad, som består af forskellige retter ved buffetbordet.
Torsdag d.22/9
Møder op ved det fine morgenbord kl 8 og samles derefter udenfor hotellet kl 9 til en byrundtur, får god orientering af vores guide Christel om Dresden  under krigen, politikken nu og økonomien. Vi går igennem små stræder og kommer til det imponerende Zwinger
Palads, bygget 1710 under August den Stærke, et enormt bygningsværk , var blevet ødelagt under krigen men står nu meget smukt, er stadig under restaurering. Gik forbi kunstmuseet med Meissner porcelænet og diamanter.
Var i Frauen Kirche til orgelspil og andagt.derefter forbi smukke torve og bygninger ser
Et imponerende vægmaleri lavet med flere tusinde kakler som beskrev alle de saksiske kurfyrsters historie. Derefter så vi Staldgården med solur og flotte gevirer som udsmykning. Herefter delte vi os i små grupper og fandt et sted hvor frokosten kunne indtages , vi fire som fulgtes ad fik en lækker lille frokost på et Italiensk restaurantskib på Elben. Vi gik langs Elben hjem .
Nogle af os spiser sammen ( spredt) på “Tobaksfabrikken”.
Fredag d.23/9
Efter morgenmaden mødes vi kl 9 til bustur på 100 km til Lübbenau, Spreewald, lille pause undervejs, ankommer kl 11 og spadserer til området med de specielle pramme som sejler stille og roligt igennem hyggelige landskaber, vores Kaptajn var pensioneret lærer og fortalte lidt om området og at de små huse lang kanalen var nogle der går i arv.
Vi fik vores frokost på quappenschänke nogen fik zardellfilet andre gullasch med Hjort,
  sejler derefter retur. Kigger lidt på forskellige agurkespecialiteter inden vi mødes ved bus til turen retur. Ved hjemkomst er resten sf dagen ti fri afbenyttelse.
Lørdag d.24/9
Igen efter morgenmaden går vi ned til Elben ,hvor vi skal sejle fra Terrassennufer kl 10 med Sächsische Dampskibsfart “ Grevinde Cosel” mod Pillnittz, hvor vi ser barokslottet og et stort haveanlæg, vi kan her købe frokost forskellige steder i området.kl 14 sejler vi igen mod Dresden , der er forskellige aktiviteter langs kysten bl.a. ro-turnering.
Om aftenen spiser vi samlet i en Biergarten, vi sidder lidt tæt og venter et stykke tid på vores mad, værterne har meget travlt. På hotel sætter nogle af os og får en drink.
På hotellet pakker vi til hjemrejsen i morgen.
Søndag d.25/9
Hjemrejse kl 9:30 med bus til stationen, vi er der 1 1/2 time før tog afgang. Det er i meget god tid i en kæmpe banegård. Her skal vi huske mundbind i toget.Vi køber lidt brød til rejsen. Vi sidder med mange andre rejsende end dem fra selskabet, men turen går fint til Hamborg ,hvor vi skifter til København. Vi er på Hovedbanen kl ca 21:50.
Alt i alt en dejlig tur med mange indtryk.
Hilsen Kirsten H.

Nyeste kommentarer

04.10 | 12:28

Hej Vil gerne melde mig i jeres rejseklubben , tak Venlig hilsen Bo...

23.08 | 12:51

Jeg kunne godt tænke mig, at blive medlem af klubben. Med venlig hilsen Hanne

02.08 | 21:09

Jeg ønsker at blive medlem af klubben

08.02 | 17:44

Det var flot beskrevet, lige som vi oplevede det. En masse indtryk på...