Marielyst Højskole

Marielyst Højskole fra d. 2/5 – 8/5 2021

Så kom dagen hvor man endelige måtte komme på højskole igen og 6 medlemmer mødtes på Frederikssund Station søndag for at blive afhentet af Marielyst Højskoles lille bus for at deltage i ”Mad på Marielyst”.

Efter ca. 1½ times kørsel var vi fremme til kaffe og kage, hvor så fik tildelt et bord hvor vi alle 6 kunne sidde samlet.

Aftensmaden bestod af Helstegt oksemørbrad serveret på blomkålspure med brunet smør og ristede hasselnødder, sprinløg og sidesalat. Dessert: Kærnemælks pannacotta med komport, og hertil fik vi  rødvin. Efter maden var der underholdning i koncertsalen, hvor der blev sunget sange fra den nye højskolesangbog m.m.

Mandag d. 3/5 Eftermorgen og morgensang skulle vi hører om ”Sensoriske sanser og gastronomiske trends. Oversat til plantebasseret mad. Dette foredrag var meget informativt, der var flere nye ting som man ikke viste.

Efter frokost forsatte teamet om ”Svampene forunderlige varden”, efter eftermiddagskaffe og kage var der et foredrag om ”Ægte Guld – ægte Glæde” og lige inden aftensmaden skalle de fleste af os testes for Covid-19, alle negative, så festen forsatte for os.

 

Aftensmaden bestod af ”Tagliatelle med svampe, æbler og kål og med revet karamelsten. Dessert: Højskolens pandekager med orange.

 

Tirsdag, d. 4/5 Dagen stod på en heldagsudflugt, først var vi på Falster Destilleri i Væggerløse en meget lille forretning, men vi fik da smagsprøver og vi var flere som kom til at købe noget med hjem.

Herefter var der frokost på Mejerigården i Skelby, Hovedbygningen ligne er større Herregård  som var sat i meget flot stand, her fik vi 7 forskellige retter og sluttede af med kage med is på. UHM det hele smagte rigtigt godt. Nu var det jo et madhold så selvfølgelig spiste vi alle retterne. Vinen smagte også godt. Vin er jo plantebasseret, så vi drak med god samvittighed.

Vi kom hjem sådan ca. 1 time for sent, hvor der var et foredrag om «Fra bulmeurt til venusvogn», dette emne satte gang i meningerne hos de forskellige.

Dagens sidste måltid var Bruchetta med syltet tomat og gedeost og hummer Mac’ N chease.

Onsdag d. 5/5 Efter morgenmad og morgensang fik vi det første foredrag som handlede ”Om kød”

Se det var jo spændende her skal man kun spise køb, sardiner, smør, æg og drikke piskefløde, så sparer man toiletpapir.

Da dette foredrag var færdigt var flere af os altså forvirret på et højere plan, den ene dag skal vi kun spise plantebasseret mad og den anden dag kun køb, ja så kan vi jo selv vælge hvilken af dele som lyder mest spændende. En god dansk bøf er da ikke afvejen ej heller et godt glas rødvin., det sidste var hele holdet med på, så vi holdt vores væskebeholdning ved lige hver aften i rødvin og en enkelt cola.

Eftermiddagen var fri og nogle gik i butikker og brugte lidt penge andre gik til slagteren og købte flæskesværre og nogle hyggede sig på deres værelse.

 

Dagen sluttede med festmenu som bestod af Fersk røget laks med rygeost, ramsløgsmayo og urter. Ristede sværdfisk med stikkelsbær, syltede løg og urtekartofler. Dessert: Creme brulee og fin underholdning af lærerne.

Torsdag d. 6/5 Dagen stod igen på en heldagsudflugt, først kørte vi til Hvidkildegaard, Limousinekød i Kettinge, her hørte vi om omlæg til økologisk kød, sådan en ko er meget stor når man står lige ved siden af den. Faktisk et spændende foredrag fra ejeren af gården.

Frokost foregik på Hotel Sakskøbing Hotel som ejes af kokken Claus Meyer, her fik vi 2 stk. velsmurt smørrebrød samt et mindre foredrag om renovering af hotellet.

Herefter mødtes vi med de andre hold som også var på Marielyst og var på Fuglsand Kunstmuseum, hvor der var en særudstilling af Allan Otte. Faktisk nogle flotte billeder af virkeligheden.

Vi var hjemme til eftermiddagens kaffen og kage og har så lige fri et par timer inden vi igen skulle testes for Covid-19 og have aftensmad som bestod af Ferskensuppe (var meget stærk) med kammuslinger og Kylling provencale.

Aftens foredrag var Christiani – fristad i 50 år. Her var lidt musik fra da vi var unge.

Fredag d. 7/5 Dagen startede som den plejer mad og sang og vores foredrag omhandlede ”Lolland-Falsters placering på mad-kortet”. Her kom man langt omkring, f.eks. hvad der bliver gjort for området.

Frokost var stjerneskud.

Eftermiddagen handlede om ”opsamling om perspektivering og opsamling, branchen og egne observationer” Eftermiddagskaffen var Irish coffee altså for dem som drak kaffevi andre kunne fåte.

Eftermiddagen sluttede med et lille foredrag om Mini-fuglestemme-kursus ude på diget.

Ugens sidste aftensmad var Pulled port explosion og Hindbær pocheret pærer med creme anglaise

Dagen sluttede af med 1 times sang med sange fra højskolesangbogen.

Lørdag d. 8/5 Den sidste morgenmad var brunch og herefter gik det hjem, vi var hjemme Frederikssund ca. kl. 11:00.

Tekstforfatter: Gerd Bøwig og fotograf IR

Billed af dejlige køer længer nede på siden.

Lemousinekød

Nyeste kommentarer

04.10 | 12:28

Hej Vil gerne melde mig i jeres rejseklubben , tak Venlig hilsen Bo...

23.08 | 12:51

Jeg kunne godt tænke mig, at blive medlem af klubben. Med venlig hilsen Hanne

02.08 | 21:09

Jeg ønsker at blive medlem af klubben

08.02 | 17:44

Det var flot beskrevet, lige som vi oplevede det. En masse indtryk på...