Ærø 2021

Frederikssund Seniorrejseklub – ÆRØ tur – 19. til 23.juli 2021-08-16

Mandag, den 19.juli 2021. –

Vi er en mindre homogen rejsegruppe på 23 deltagere, som bliver afhentet kl. 10 på Frederikssund Station af en ”Vikingbus” med plads til 54 personer.  2 deltagere stiger dog først på ved Roskilde Station. – Kl. 13.05 afgår færgen fra Svendborg til Ærøskøbing, og vi går straks op i restauranten, hvor frokosten står klar på reserverede pladser.

Vi ankommer ved 15.tiden til Hotel Ærø i Marstal, hvor vi bliver indkvarteret i god tid før aftensmaden på hotellet.

 

Tirsdag, den 20.juli 2021. –

Rundtur med vores guide, Allan Harsbo, fra Ærø Tours, hvor vi kører rundt i alle afkroge på Ærø ad de små hyggelige veje.  På turen kører vi gennem Bregninge, Skovby, Leby og den gamle herregård Søby, og ud til golfbanen og Skjoldnæs Fyr på det østligste punkt på øen.

Vi besøger gårdbutikken uldgården med sit store udbud af diverse varer og souvenirs.  Videre til Ærø bryggeri, hvor vi spiser frokost og får smagsprøve til maden.  På hjemturen kører vi til Voderup Klint, og nyder den fantastiske natur og udsigt.  Aftensmad på hotellet.

 

Onsdag, den 21.juli 2021. –

Vi kører til Søby og tager den El-drevne færge Ellen til Fynshav, og kører ned over Als forbi Sønderborg til Christiansfeld.  Vi få en lækker frokost med øl, snaps og kaffe m. kringle, på Seggelund Kro lige syd for byen.

I Christiansfeld møder vi vores guide til en 2 timers byvandring, og grundig orientering om Brødremenigheden, som er den frimenighed, der har grundlagt byen, og hvordan den fungerer.  Vi returnerer via færgen efter en oplevelsesrig dag til Marstal, hvor aftensmaden er klar.

 

Torsdag, den 22.juli 2021. –

Vi kører ind i Marstal, hvor vi besøger den smukke sømandskirke, og fortsætter med en rundtur langs havnen og byen med de idylliske sømandshuse.

Turen fortsætter til Ærøskøbing først med et besøg ude ved Badehusene, som er en hel lang historie for sig selv, - små skure til omkring en halv mill. kroner, men som alligevel er meget eftertragtede.

Herefter byvandring med oplysning om de gamle bindingsværkshuse fra 1700 – 1800 tallet, og besøger Flaske Peters Samling, som er en utrolig fantastisk flaskesamling.  Frokost på ”Cafe på Torvet” på reserverede pladser.

På tilbagevejen bliver vi sat af i Marstal til egen disposition, og aftensmad på hotellet.

 

Fredag, den 23.juli 2021. –

Efter morgenmad, checker vi ud af hotellet, og kører til Ærøskøbing, hvor der er tid til egne oplevelser i byen, inden vi kører om bord på færgen, hvor der igen er dækket op til froskost på reserverede pladser.

Herefter går turen hjem til Frederikssund Station via Roskilde.

5 dages god ferie, god mad, og godt vejr er slut.

 

Leif Hansen

 

 

Nyeste kommentarer

04.10 | 12:28

Hej Vil gerne melde mig i jeres rejseklubben , tak Venlig hilsen Bo...

23.08 | 12:51

Jeg kunne godt tænke mig, at blive medlem af klubben. Med venlig hilsen Hanne

02.08 | 21:09

Jeg ønsker at blive medlem af klubben

08.02 | 17:44

Det var flot beskrevet, lige som vi oplevede det. En masse indtryk på...