Krakow 2022

Rejsebeskrivelse for turen ”Storbyferie i Krakow (Polen)” 30. maj – 3. juni 2022

Ved det afholdte dialogmøde i 2021 var der 16 interesserede medlemmer. Det  betød at turen kunne arrangeres.

Vi holdt så efterfølgende tilmeldingsmøde, hvor vi var 15 deltagere, som ville med. Desværre måtte 1 melde afbud. Så da vi nåede til rejsedagen den 30. maj var vi 14 morgenfriske medlemmer, som mødtes i Kastrup lufthavn. De fleste af os tog toget fra Frederikssund og via Metroen direkte til afgangshallen i Lufthavnen. Her mødtes vi med vores rejseleder fra Vitus Rejser. Mødetid 2,5 timer før afgang.

Mandag den 30. maj. Vi kom fint til Krakow. Vi var 23 personer med Vitus rejser som kørte med bussen ca. 13 km ind til vores fine hotel ”Maksymillian” som lå i kort gåafstand til centrum.

Vores rejseleder holdt en lille info/spørgemøde og efterfølgende en kort spadseretur på ca. 700 m til det store torv i Krakows gamle bydel.

Kl. 19 spiste vi middag på en meget fin restaurant ”Morskie Oko”

Tirsdag den 31. maj Dejlig morgenbuffet i hotellets kælder. Efterfølgende skulle vi se den gamle bydel og Wawel Katedralen. Vi gik i et roligt tempo, de ca. 2,5 km via torvet i den gamle bydel, videre af kongevejen til Katedralen hvor vi så dragen ved Wisia floden. Dejlig tur som sluttede ved Katyn monumentet.

Herefter var vi på egen hånd resten af dagen.

Onsdag den 1. juni. Efter den dejlige morgenbuffet i kælderen, kunne vi dase rundt i byen og handle hos købmanden. Kl. 14.30 skulle vi ud at køre med sporvogn 24 til ”Miodowa”, i det jødiske kvarter hvor der var en byvandring med besøg i synagogen Remu. Vi have så fri til kl. 18.45 hvor vi skulle mødes ved restaurant ”Ariel” hvor vi skulle have en jødisk middag og hører klezmermusik.

Kl. 21.15 vendte vi hjemad med sporvogn 24. (Alle over 70 år kører gratis).

 Torsdag den 2. juni. Dagen var til brug for egen hånd eller på en ekstratur til Auschwitz. Vi var 7 fra Frederikssund som deltog i denne tur. Andre tog en tur til Saltminen som kostede 200 sloti pr. person

56 km uden for byen skulle vi have frokost som bestod af: Grøntsager i fløde/indbagt kyllingefilet m. kartofler og salat/ vaniljeis m. frugtmousse. Vand kaffe eller the.  Ingen kunne spise op. Det var store portioner….

Herfra kørt vi de sidste 14 km til lejerne i Auschwitz og videre til Birkenau.  Besøget her var meget følelsesladet. 1 million mennesker blev aflivet i disse lejre.

 Kl. 18.45 skulle vi samles på hotellet og gå til vores middagsrestaurant Pistacja, hvor vi også fik en dejlig 2 rettes middag. ½ liter øl kostede 11 sloti svarende til ca. 19,25 d.kr. Ja det er billigt i Polen.

 Fredag den 3. juni. Kl. 10 var der afgang fra hotellet. Selskabet på de 23 personer måtte både køre i en bus og en stor taxa til lufthavnen. . Meningen var at vi skulle være hjemme med SAS i Københavns Lufthavn kl.14. På grund af at SAS havde nedlagt ca. 4000 afgange, blev vores hjemrejse derfor via Stockholm med Norwegian og vi var således hjemme i Københavns Lufthavn kl. 16.40 tillagt lidt forsinkelse af vores bagage.

Evalueringsmøde Vi holdt evalueringsmøde den 9. juni. Alle havde været tilfredse med turen og alle roste rejselederen fra Vitus til skyerne.

Tak for et godt ophold med jer alle andre 13 og vi ses nok igen på en anden tur.

René Christiansen

Seniorrejseklub Frederikssund

Nyeste kommentarer

04.10 | 12:28

Hej Vil gerne melde mig i jeres rejseklubben , tak Venlig hilsen Bo...

23.08 | 12:51

Jeg kunne godt tænke mig, at blive medlem af klubben. Med venlig hilsen Hanne

02.08 | 21:09

Jeg ønsker at blive medlem af klubben

08.02 | 17:44

Det var flot beskrevet, lige som vi oplevede det. En masse indtryk på...